Welkom!

Welkom op mijn website! Hier vertel ik je wat meer over mezelf en wat ik doe. Gebruik het menu bovenaan de pagina om te navigeren.

Vragen? Neem contact op!

Freelance

Een paar jaar geleden heb ik mijn baan opgezegd en ben ik zelfstandig geworden. Spannend! Dat zeker, maar ik heb er vertrouwen in dat ik door mijn kennis, ervaring en netwerk snel opdrachten kan binnenhalen.

Microsoft

Mijn specialisme is Microsoft cloud-technologie. Dynamics 365 Customer Engagement in het bijzonder. Deze business applicatie werd voorheen Dynamics CRM genoemd. Ik werk als sinds 2010 als consultant in dit vakgebied.

Over mij

Zoals velen van mijn generatie, ben ik opgegroeid in een tijd dat technologie steeds belangrijker werd in ons dagelijks leven. Ik heb altijd grote interesse gehad in technologie, hoe dingen werken, waarom ze op die manier werken en hoe ze verbeterd kunnen worden om ons leven eenvoudiger te maken.

Technologie bestaat om de mensheid te dienen en niet andersom. Ik ben altijd op zoek naar verbetering. Daar is vaak technologie bij betrokken, maar minstens zo belangrijk is de menselijke kant. De combinatie van mens en technologie fascineert mij. Mijn kracht zit dan ook in deze combinatie. Tijdens mijn opleiding Bedrijfsinformatie Technologie (Business & IT) op de Universiteit van Twente heb ik diepgaande kennis opgedaan op het gebied van technologie (programmeren, systeemontwerp en IT-architectuur) en organisatie (organisatiekunde, procesanalyse en managementvaardigheden). Technologie én organisatie zijn mij vertrouwd.
 
In de afgelopen jaren heb ik dit toegepast in mijn werk als Dynamics 365 Consultant; het implementeren van Microsoft Dynamics 365 (voorheen Microsoft Dynamics CRM) bij een groot aantal zeer uiteenlopende organisaties. Hierdoor heb ik diepgaande kennis van de applicatie (vanaf versie 4.0), de mogelijkheden en beperkingen. Inmiddels ben ik bij meer dan 60 projecten betrokken geweest, variërend in complexiteit, doorlooptijd en scope. Altijd strevend naar het beste eindresultaat voor de klant; in de ruimte binnen het project. Door mijn technische achtergrond ook altijd op zoek naar technisch goede oplossing; gebruikmakend van zoveel mogelijk standaarden en voorkomen dat de oplossing te complex en daardoor slecht beheersbaar wordt. Ik werk precies, ben pragmatisch, geduldig en niet bang om vragen te stellen of toe te geven wanneer ik fout zit.
 
Ook ben ik in verschillende rollen betrokken geweest; van systeemontwerp tot ontwikkelaar, van vooronderzoek tot uitvoer, van pre-sales tot nazorg en van trainer tot hoofd consultant en product owner of projectleiding. Daarnaast ben ik later als senior consultant ook betrokken geweest bij coaching en opleiding van junior collega’s tot (hopelijk) goede consultants.

In november 2017 heb ik de keuze gemaakt om voor mezelf te beginnen als Freelance Consultant en Ontwikkelaar. Meer weten over mij of heeft u andere vragen? Op de contact pagina vindt u alle informatie om met mij in contact te komen.

Dynamics 365

Microsoft Dynamics 365 (voorheen Microsoft Dynamics CRM) is een zeer bekende bedrijfsapplicatie van Microsoft, onderdeel van de Microsoft Dynamics Business Suite. Het biedt out-of-the-box veel functionaliteit en is daarnaast ook nog erg goed aanpasbaar om zo aan te sluiten bij specifieke behoeften. Ik werk sinds 2010 met Microsoft Dynamics CRM/365 en heb met alle versies vanaf versie 4.0 gewerkt.
 
Mijn diensten voor Dynamics 365 en gerelateerde technologie zijn onder te verdelen in consultancy en development. Daarnaast heb ik kennis van verschillende andere Microsoft producten en meerdere add-ons om bij u met zeer uiteenlopende vraagstukken te kunnen helpen.

Consultancy

Het is tegenwoordig zeer eenvoudig om een Dynamics 365 Online omgeving te verkrijgen. Met een paar muisklikken wordt een omgeving aangevraagd en ingeschakeld. Je kunt er direct mee aan de slag. Microsoft biedt een aantal standaard Applicaties die invulling geven aan een aantal veelgebruikte processen. Dit zijn o.a. Sales, Customer Service, Financials en Field Service. Op de Microsoft website is een volledige lijst te vinden.
 
Maar, in de meeste gevallen is deze standaard inrichting onvoldoende voor een organisatie. Er zijn specifieke requirements voor de applicatie; er is bepaalde informatie die vastgelegd moet worden en de processen zijn toch net wat anders dan dat Microsoft bedacht heeft. Dus, in de meeste gevallen dient de applicatie aangepast te worden. Voordat er direct begonnen wordt met het aanpassen van de applicatie, is het verstandig om goed na te denken over deze aanpassingen om te voorkomen dat de aanpassingen uiteindelijk niet leiden tot het gewenste resultaat, of zelfs averechts werken. Er zijn vaak meerdere wegen die naar Rome leiden. Dus hoe kunnen de requirements het best worden ingevuld in Dynamics? En waarom?
 
Door mijn jarenlange ervaring met het werken van Dynamics 365 in verschillende branches, bij verschillende organisaties in vele verschillende situaties, kan ik helpen bij het beantwoorden van de hierboven gestelde vragen. Ik ken de applicatie zeer goed en weet daardoor wat er technisch mogelijk is en wat niet. Daarnaast kan ik door mijn ervaring goed advies geven over wat wel en wat misschien niet verstandig is om te doen. En misschien zijn er wel zeer goede redenen om niet de applicatie maar juist de processen of manier van werken aan te passen!

Configuratie

Als er dan uiteindelijk is vastgesteld welke aanpassingen nodig zijn, kan er worden begonnen met het configureren van Dynamics 365. In eerste instantie is het niet nodig om hiervoor te programmeren. Dankzij een beheerders-interface, is het mogelijk om op een gebruiksvriendelijke manier aanpassingen te doen. Daarom hebben we het vaak ook over configureren in plaats van ontwikkelen. Er kunnen eenvoudige aanpassingen gedaan worden, zoals het toevoegen van extra invul-velden, maar ook uitgebreide aanpassingen, zoals het uitbreiden van het datamodel door het toevoegen van nieuwe entiteiten en relaties. Ook zijn er uiteenlopende mogelijkheden om bedrijfslogica te configureren d.m.v. workflows en bedrijfsregels. In het geval dat de grenzen van de configuratiemogelijkheden worden bereikt, kunnen er maatwerk componenten ontwikkeld worden.

Development

Ondanks dat Dynamics 365 een zeer aanpasbare en flexibele applicatie is, kan er behoefte zijn aan specifieke functionaliteit die niet met de standaard mogelijkheden op te lossen is. Hiervoor zijn er gelukkig verschillende mogelijkheden om met maatwerk ontwikkeling toch te voorzien in deze behoefte. Ik heb veel ervaring in het ontwikkelen voor Dynamics 365, gebruik makende van de volgende technologieën.
 
JavaScript / TypeScript
Met JavaScript en TypeScript kunnen er aanpassingen worden gedaan aan de client side van de applicatie. Dit zijn voornamelijk aanpassingen aan de user interface; denk hierbij aan het wijzigen van layout of het tonen van waarschuwingen of berichten. Ook kunnen er m.b.v. JavaScript webservice calls gemaakt worden, om bv. een actie in Dynamics 365 of zelfs een externe applicatie te starten.
 
HTML / CSS
Aangezien Dynamics 365 zelf een web-applicatie is, kan er HTML en CSS gebruikt worden om maatwerk componenten te ontwikkelen, bv. het maken van een HTML pagina om gegevens op een specifieke manier te presenteren.
 
.NET / C#
Door het gebruiken van .Net code (C#) kunnen er maatwerk workflows of plugins worden ontwikkeld. Hiermee kan er specifieke bedrijfslogica ontwikkeld worden die op de server wordt uitgevoerd; onafhankelijk van input van gebruikers. Dit kan variëren van eenvoudige berekeningen tot complexe data-stromen.
 
Let op: niet alle aanpassingen die met maatwerk code ontwikkeld kan worden, worden ondersteund door Microsoft. Dat betekent dat wanneer de applicatie wordt geüpdate door Microsoft, deze aanpassingen mogelijk niet meer werken. Het is daarom aan te raden om altijd alleen maar ondersteunde code te gebruiken bij het ontwikkelen van maatwerk.

Meer vragen of benieuwd of ik uw organisatie verder kan helpen met Dynamics 365? Neem contact me me op!

Microsoft

Dynamics 365 is mijn specialisme, maar daarnaast heb ik mij de afgelopen 3-4 jaar meer verdiept in andere Microsoft producten. Dit niet alleen vanwege mijn interesse in deze producten, maar ook omdat de grenzen tussen de verschillende producten steeds meer vervagen. Alle verschillende producten die eerst allemaal een specifiek doel dienden, komen steeds dichter bij elkaar te staan en gaan ook steeds meer samenwerken om een efficient en krachtig platform te vormen.

PowerPlatform

Het Microsoft PowerPlatform is een verzamelnaam voor verschillende applicaties waarmee er op eenvoudige wijze zeer krachtige (technische) oplossing gerealiseerd kunnen worden. Met Power Apps kunnen er snel eigen apps ontwikkeld worden met specifieke functionaliteit, zonder daarbij te hoeven programmeren. Power Automate biedt uitgebreide mogelijkheden om processen te automatiseren en verbeteren, applicatie- en afdeling overstijgend. Er zijn vele out-of-the-box connectors die het koppelen van systemen aan elkaar zeer eenvoudig maken. Als laatste kan er met Power BI inzicht verkregen worden in de beschikbare bedrijfs-data zodat er hiermee goed onderbouwde besluiten genomen kunnen worden.

Office 365

Iedereen kent wel Office-producten van Microsoft; Word, Excel, PowerPoint. Office 365 is heel veel meer; het is dé digitale werkplek voor iedere organisatie. Het is een online platform dat een centrale plek biedt voor alle applicaties, documenten en andere bedrijfsgerelateerde gegevens. Werk altijd en overal met dezelfde up-to-date bestanden, op ieder apparaat. Denk hierbij aan de welbekende Office producten (die ook online in de browser te gebruiken zijn), maar ook allerlei andere onmisbare applicaties zoals bijvoorbeeld Outlook (e-mail o.b.v. Exchange Online), SharePoint (voor document-beheer en intranet), Teams (samenwerkingsplatform) en Yammer (sociaal bedrijfsnetwerk, vergelijkbaar met Facebook). Dynamics 365 is hier een essentieel onderdeel van. Overigens kan Dynamics 365 ook zonder Office 365 afgenomen worden, maar hiermee wordt de volledige potentie van het hele platform niet optimaal benut.

Azure

Daar waar Office 365 de digitale werkplek voor uw organisatie realiseert, biedt Microsoft Azure een cloud-platform voor het realiseren van een krachtig technisch platform. Maak en beheer virtuele servers waar u uw eigen applicaties op kunt installeren en beheren. Creëer integraties tussen front- en backoffice systemen m.b.v. Logic Apps en verplaats maatwerk bedrijfslogica naar Azure Function Apps. Zet snel en veilig SQL databases op of realiseer webservices met enkele klikken om gegevens te kunnen ontsluiten naar systemen buiten uw bedrijfsnetwerk. Dit zijn slechts enkele voorbeelden; en Microsoft blijft Azure ontwikkelen en steeds meer nieuwe functionaliteit toevoegen.

Contact

Ronald Damhuis Consultancy
ronald@ronalddamhuis.nl
+31 (0) 6 29 600 191
 
KvK: 70099979
VAT: NL002149320B30
Bank: NL98 RABO 0324 1629 79
BIC: RABONL2U
 
CV en referenties op aanvraag.
 
Copyright © 2024 Ronald Damhuis Consultancy