Naast Dynamics 365, heb ik ervaring met een groot aantal add-ons of gerelateerde producten. Ook voor deze add-ons kunt u bij mij terecht voor advies, implementatie of ondersteuning. Neem gerust contact op!


Dynamics Portals (voorheen Adxstudio Portals) is een add-on initieel ontwikkeld door Adxstudio. Eind 2016 zijn ze overgenomen door Microsoft en is Microsoft Dynamics Portals gaan ontwikkelen. Met deze add-on kan eenvoudig een portal-website aan Dynamics 365 gekoppeld kan worden. Deze portal add-on gebruikt Dynamics 365 voor zowel opmaak en teksten (CMS) als data. Hiermee kan er zeer snel een portal worden geboden aan klanten, om bv. de eigen klantdata te beheren, bestellingen in te zien of support-tickets aan te maken.

Inmiddels heb ik 3 projecten gedaan met Dynamics Portals en heb hierdoor de nodige ervaring met het uitrollen en inrichten van een Dynamics Portal.


ClickDimensions is een marketing add-on voor Dynamics 365. De standaard marketing mogelijkheden van Dynamics 365 zijn (nog) erg ondermaats en ClickDimensions biedt hier uitkomst. ClickDimensions biedt o.a.

  • E-mail marketing met gebruiksvriendelijke editors en real-time statistieken.
  • Website integratie voor formulieren en bezoekers-statistieken.
  • Survey module voor het opstellen, versturen en beheren van enquêtes.
  • Campaign Automation voor het (gedeeltelijk) automatiseren van marketing-flows.
  • SMS versturen (m.b.v. een sms-provider).

ClickDimensions is 100% geïntegreerd in Dynamics 365 en maakt volledig gebruik van het platform. ClickDimensions kan dus niet zonder Dynamics 365 functioneren. Het voordeel hiervan is dat de relatiedata in Dynamics direct beschikbaar is voor marketing activiteiten. Bij externe marketing tools zal data altijd gesynchroniseerd moeten worden. Alle data die ClickDimensions genereert (e-mail statistieken, website statistieken), is ook direct beschikbaar is in Dynamics 365 en gebruikt kan worden voor het maken van selecties.

Ik werk al sinds 2011 met ClickDimensions (sinds 2013 gecertificeerd) en heb hierdoor veel ervaring met deze add-on en het toepassen hiervan in marketing processen.


Scribe is een data- integratie en -migratie tool. Met deze tool is het mogelijk om (complexe) data-vraagstukken op te lossen, zonder ingewikkelde ontwikkel-trajecten. Scribe biedt een gebruiksvriendelijke applicatie met een breed scala aan connectors om uiteenlopende databronnen en applicaties te verbinden. Hiermee kan er invulling worden gegeven aan o.a. de volgende scenario’s:

  • Migreren van data van Dynamics 365 (CRM) on premises naar online.
  • Koppelen van (oude) databronnen (bv. SQL databases) met Dynamics 365 voor het synchroniseren van relatiegegevens.
  • Integreren van backoffice systemen (bv. boekhouding) met Dynamics 365 voor facturatie.

Bij verschillende implementatietrajecten heb ik uitgebreide Scribe-integraties ontwikkeld om zo data te kunnen migreren en/of synchroniseren met Dynamics 365.